Koszyk0(0)
MELISA LEKARSKA – 0,3 G
3,00 zł
Mięta pieprzowa to bylina. Ma krzewiasty pokrój, wytwarza poziome kłącza, dorasta do 90 cm wysokości. Łodyga jest wzniesiona, silnie rozgałęziona, w kolorze zielonym lub brązowozielonym. Liście są dość duże, intensywnie zielone, o owalnym lub lancetowatym kształcie z ząbkowanym brzegiem, zaostrzone na końcach. Charakteryzują się orzeźwiającym mentolowym aromatem i smakiem. Zapach mięty odstrasza mszyce, myszy czy nornice. Mięta pieprzowa lubi gleby bogate w azot i wapń. Rośnie bez problemu w każdych warunkach. Idealnie sprawdzi się w doniczkach oraz skrzynkach i ziołowych rabatach. Świeże listki dobrze komponują się z deserami (lody, owoce, czekolada), można je dodawać do sałatek, dipów, sosów.
Mięta pieprzowa to bylina. Ma krzewiasty pokrój, wytwarza poziome kłącza, dorasta do 90 cm wysokości. Łodyga jest wzniesiona, silnie rozgałęziona, w kolorze zielonym lub brązowozielonym. Liście są dość duże, intensywnie zielone, o owalnym lub lancetowatym kształcie z ząbkowanym brzegiem, zaostrzone na końcach. Charakteryzują się orzeźwiającym mentolowym aromatem i smakiem. Zapach mięty odstrasza mszyce, myszy czy nornice. Mięta pieprzowa lubi gleby bogate w azot i wapń. Rośnie bez problemu w każdych warunkach. Idealnie sprawdzi się w doniczkach oraz skrzynkach i ziołowych rabatach. Świeże listki dobrze komponują się z deserami (lody, owoce, czekolada), można je dodawać do sałatek, dipów, sosów.