Koszyk0(0)
KIEŁKI MIESZANKA...
3,00 zł
Kiełki fasoli mung to młode pędy, jakie wypuszczają jej nasiona w ciągu kilku pierwszych dni wzrostu. Same nasiona są drobne, zielone, owalnego kształtu.W smaku są dość intensywne, słodkie z nutą goryczyOprócz witamin i minerałów kiełki fasoli mung zawierają dobrze przyswajalne białko. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody. 2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości.
Kiełki fasoli mung to młode pędy, jakie wypuszczają jej nasiona w ciągu kilku pierwszych dni wzrostu. Same nasiona są drobne, zielone, owalnego kształtu.W smaku są dość intensywne, słodkie z nutą goryczyOprócz witamin i minerałów kiełki fasoli mung zawierają dobrze przyswajalne białko. Zamoczyć nasiona na 6-8 godzin w zimnej wodzie, następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i utrzymywać ten poziom wody. 2. Po 3 do 5 dniach, nasiona wykiełkują. Kiełki zbierać kiedy osiągną 3-5 cm długości.